O Expose Ledarhundar
Logo alt="Logga Expose">


 

Vår fodervärdsverksamhet är otroligt viktig för oss! Vi är enormt tacksamma för alla de familjer som öppnat sina hem för att under ett år ta hand om våra små valpar. De är fantastiska!

En liten valp har ett stort behov av trygghet, närhet och uppmärksamhet. För att klara den framtida uppgiften som assistanshund behöver valpen också mängder av s.k. miljöträning. Därför är det viktigt att valparna får komma ut och skaffa sig en ordentlig grundtrygghet i en alldeles egen familj. Dessa familjer är noggrant utvalda för att kunna säkerställa att valpen får en trygg start i livet!

Vill du bli fodervärd?


Vi behöver ständigt nya familjer till våra små! Om du känner att du har tid och engagemang att satsa på en liten valp under cirka ett år är du mer än välkommen att kontakta oss för mer information!

Och vad får du?

Under fodervärdstiden står vi för försäkring och veterinärkostnader. Fodervärden får också ett litet start-paket bestående av bl.a. foder och annat som är viktigt i omsorgen om en valp. Att ta hand om en valp innebär mycket jobb med också oändligt mycket glädje! Förutom den enorma tillgivenhet man får av en valp ger den dig också frisk luft, motion, nya sociala kontakter och många, många tillfällen till skratt!

Många ser detta med att vara fodervärd som ett sätt att prova på att ha hund, utan att behöva binda upp sig för 10-12 år framöver. Under denna tid har man också all hjälp man kan tänkas behöva för att lösa problem som uppstår gällande valpens uppfostran. På så sätt blir man bättre rustad för att ev. ta sig an en alldeles egen valp vid senare tillfälle!

Men den allra största vinsten måste nog ändå vara att man samtidigt bidrar till att en person med funktionsnedsättning får tillgång till ett fantastiskt hjälpmedel som ger honom eller henne ett mycket friare liv och framför allt en vän för livet!

 
 
 
 


Vill du bli fodervärd?

Vi behöver ständigt nya fodervärdar till våra blivande assistanshundar. Kontakta oss om du känner att du har tid och intresse av att ta hand om en valp under cirka ett år.


 
   Expose AB | Dalsbyvägen 23 | 783 35 Säter | jenny@ledarhundar.se